Webagogo
Image default
Zakelijk

Bureauhoogte instellen: hoe bepaal ik de juiste hoogte?

Heb je een zittende baan en ben je vaak op kantoor te vinden? Dan kan het zijn dat je op een gegeven moment lichamelijke klachten begint te ontwikkelen. Er is niets vervelender dan een stijf lijf, met last van je schouders, nek en rug. Een zittende houding is in veel gevallen onnatuurlijk en draagt niet bij aan een gezond werkklimaat. Vandaar dat er ergonomische kantoormeubelen in het leven zijn geroepen. Wanneer jij je bureau en je bureaustoel goed naar je eigen lichaam kunt afstellen, kun je de lichamelijke klachten voorkomen. 

 

Op deze pagina lees je wat de afmetingen voor je ideale bureau zijn, welke voordelen er aan ergonomisch werken zitten en krijg je een aantal tips om fysieke klachten te voorkomen. 

Wat zijn de ideale afmetingen voor het perfecte bureau?

Voordat je het perfecte ergonomische bureau uitkiest, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de ideale afmetingen van zo’n bureau. Allereerst dient het bureaublad tenminste 120 cm breed te zijn, de ideale diepte van het bureaublad is 80 cm. Kies je liever voor een vast werkblad? Zorg dan dat dit altijd tussen de 74 en 76 cm hoog is. Een verstelbaar werkblad mag tussen de 62 en 82 cm verschillen. Verder is het handig om voorwerpen die je vaak gebruikt, zoals een rekenmachine, nietmachine, papieren of andere spullen, binnen handbereik neer te zetten op het bureau. Dit voorkomt dat je te vaak moet verstrekken om de spullen te pakken. 

Welke voordelen zitten er aan een ergonomisch bureau? 

Wanneer je tijd en aandacht in je werk steekt, is het goed om stil te staan bij je werkhouding. Wanneer je verkrampt of in de onjuiste houding werkzaam bent, kun je vervelende fysieke klachten ontwikkelen. Zorg dus voor de aanwezigheid van ergonomische kantoormeubelen. De ergonomische kantoormeubelen helpen je om in de correcte houding aan het werk te zijn. Je kunt goed ondersteunt zitten en je zal merken dat je een lossere en meer relaxte werkhouding aanneemt wanneer je deze kantoormeubelen exact op jouw lichaam afstelt. Rugpijn, nekklachten en andere fysieke pijntjes zijn verleden tijd, je werkt aan je gezondheid en zit op kantoor beter in je vel.

Met deze tips voorkom je fysieke klachten als je een zittend beroep uitvoert 

Wist je dat er interessante tips zijn waardoor je tijdens je zittende baan, minder last van je nek, schouders en rug kunt krijgen? Wanneer je een ergonomisch bureau tot je beschikking hebt, kun je het beste het werkblad op een hoogte instellen waarbij je met hangende schouders precies met je ellebogen op tafel kunt leunen. Verder kun je nekklachten voorkomen door je computerschermen op een bepaalde manier te kantelen, tot je er recht tegenaan kijkt. Dit voorkomt dat jij je hoofd hoger, lager of schuiner dient te houden, waardoor je te vaak in een onnatuurlijke houding aan het werk bent. 

 

Verder is het belangrijk dat je ook voor een ergonomische bureaustoel kiest. De stoel staat juist afgesteld op het moment dat jij je benen in een hoek van 90 graden kunt houden. Dit geldt zowel voor je onder- als bovenbenen.

 

https://www.officecity.be/bureau-maroon.html