Webagogo
Image default
Vakantie

Ontdek de mooiste plekken van Frankrijk! Alle tips op een rij

Frankrijk ligt niet ver van Nederland en we kunnen er op verschillende manieren naartoe reizen. Daarnaast is het een land wat ideaal is wanneer je met zowel veel als weinig budget wilt reizen. Frankrijk is een ontzettend veelzijdig land met prachtige kastelen, streken, natuur, eten en meer. Je vindt hier eigenlijk een beetje van alles. Wij hebben gekeken naar de leukste plekken in Frankrijk die iedereen zou moeten zien!

Verschillende accommodatie mogelijkheden

Frankrijk biedt een hoop accommodaties. Zoals we eerder zeiden kun je in Frankrijk slapen met veel en weinig budget. Er zijn een hoop schattige AirBnB’s die je kunt boeken voor een prima prijs. Je kunt ook kiezen voor een groot vakantiehuis Zuid Frankrijk wanneer je met een groep vrienden of met familie weggaat. Houd je van meer luxe? Bekijk dan de luxe hotels die Frankrijk heeft. Vooral in steden als Parijs kun je hiervan genieten.

Ontdek de Franse streken

Frankrijk zit bomvol mooie streken die je af kunt gaan. Het leukste wat je kunt doen is een aantal streken in de buurt bij elkaar bezoeken. Zo kun je in de ene streek genieten van de rust en de natuur en kun je in de andere streek allerlei sportactiviteiten uitvoeren. De meeste streken zijn ook kindvriendelijk wanneer je met familie of met je gezin op pad gaat. In de meeste streken vind je voor iedereen wel iets.

De mooiste natuurgebieden

Frankrijk staat bekend om de indrukwekkende natuur. We hebben het eerder gehad over de Franse streken, maar vergeet de historische Mont Saint-Michel niet. Hier kun je prachtige wandelroutes afgaan en de geschiedenis in levende lijve leren kennen. Verder kun je in zowel de zomer als de winter naar de Franse alpen reizen. In de zomer kun je gaan hiken, mountainbiken of paragliden en in de winter kun je er snowboarden en skiën.

De heerlijke Franse keuken ontdekken

Wat we absoluut niet mogen vergeten is de heerlijk rijke Franse keuken. De bekende croissants, baguettes en macarons mogen hier natuurlijk niet ontbreken. Maar het is ook zeker mogelijk om een rondleiding door de Franse wijngaarden in te plannen. Franse wijnen zijn heerlijk bij de Franse kazen. De kazen zijn een stuk sterker van smaak dan onze bekende Nederlandse kazen. Verder kun je ook nieuwe dingen uitproberen zoals het eten van slakken. Niet voor iedereen ideaal, maar het is een leuke uitdaging!

https://www.vacancesprovence.be/