Webagogo
Image default
Auto's en Motoren

Checklist voor het verkopen van je auto

Gebruik je je auto steeds minder? Ben je niet meer blij met de vaste lasten die je elke maand moet betalen? Of heb je andere wensen met betrekking tot jouw mobiliteit? In al deze gevallen is het interessant om jouw auto zo snel mogelijk te verkopen. Voordat je jouw auto kunt verkopen, moet je wel een checklist aflopen. Deze checklist vind je hieronder, inclusief handige tips van een expert.

Bepaal hoe je jouw auto wilt verkopen

Allereerst moet je bepalen hoe je je auto wilt verkopen. Wil je dit gewoon via social media gaan doen? Wil je contact opnemen met een opkoper, zoals Ikwilvanmijnautoaf.nl? Of wil je de auto mogelijk via een online handelsplaats verkopen? Zet alle mogelijkheden goed voor je op een rijtje; alle mogelijkheden brengen namelijk hun eigen voor- en nadelen met zich mee.

Maak de auto goed schoon

Het advies is ook om je auto goed schoon te maken. Waarom? Omdat je van een schone auto veel mooiere foto’s kunt schieten voor een advertentie. Daarnaast kun je op een schone auto eventuele krassen of beschadigingen beter constateren.

Ben eerlijk over de staat van de auto

Verder is het advies om altijd eerlijk over de staat van de auto te zijn. Maakt de motor bijvoorbeeld een bepaald geluid? Vermeld dit aan een potentiële koper. Zitten er lelijke beschadigingen op de bumper van de auto? Vermeld ook dit aan de potentiële koper. Als je zelf een auto gaat kopen, wil je immers ook van de eerlijkheid van de verkoper uit kunnen gaan.

Haal de auto helemaal leeg

Grote kans dat je nu nog bezittingen in je auto hebt liggen. Hierbij kun je denken aan een parkeerschijf, aan veiligheidshesjes of aan een zonnebril. Voordat je je auto daadwerkelijk gaat verkopen, is het advies om je auto al helemaal leeg te maken. Daarmee voorkom je dat je dit in een later stadium vergeet

Blijf geduldig

Tot slot is het advies om geduldig te blijven. Mocht het zelf verkopen van jouw auto niet lukken, kun je altijd nog contact opnemen met Ikwilvanmijnautoaf.nl. Grote kans dat je dan direct jouw auto verkoopt.