Webagogo
Image default
Woningen

Deuren en kozijnen kopen

 

Hoe versier je een plastic raam?
Ramen zonder versiering zien er triest uit. Om het interieur nieuw leven in te blazen, ondersteunt u het ontwerp van de kamer, maakt u de kamer gezelliger en helpt het raamdecor de sfeer harmonischer. Nadenken over het decoreren van een plastic raam? Laat ons u vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Klassieke manieren om ramen te versieren
Meestal zijn raamopeningen versierd met stoffen gordijnen. Het materiaal wordt gekozen afhankelijk van het doel van de kamer, voorkeuren. Verticale gordijnen “verhogen” de plafonds visueel. Het is beter om stoffen jaloezieën aan kleine ramen te hangen. De gordijnen zien er hier zwaar uit. Het is niet nodig om een ​​tint te kiezen die bij het ontwerp van het appartement past. Soms is het beter om met contrasten te spelen en de opening visueel te benadrukken. Stoffen rolgordijnen worden steeds populairder – een analoog van bekende gordijnen. Ze zijn mooi en functioneel, gemakkelijk schoon te maken en zien er ongebruikelijk uit in meerlaagse structuren.

Kunststof raam met gordijnen

Modern raamdecor
De bovenstaande oplossingen hebben geen betrekking op de decoratie van de ramen zelf, maar eerder op de ruimte ervoor. Er zijn verschillende manieren om glas en kozijnen te versieren. De eenvoudigste manier om een ​​profielsysteem te decoreren is met kunststof laminaat. Gekleurde profielen die passen bij het interieur of de gevel behouden decennialang hun oorspronkelijke kleur. Ze zien er van binnen en van buiten prachtig uit. Lamineren geeft het plastic de gewenste kleur en helpt ramen zoals steen, hout, leer te stylen. Lamineerfolie siert en beschermt kunststof tegen negatieve omgevingsinvloeden.

Om glazen te versieren, installeren veel lay-outs (spros), van binnenuit passen ze overheadtekeningen toe op de glaseenheden. Met behulp van zandstralen glas maken experts driedimensionale ornamenten op het oppervlak van de ramen, vergelijkbaar met oude glas-in-loodramen.

Tekenen op het raam

Een populaire oplossing is het verven van film. Met zijn hulp kunt u sputteren van zilver, goud en brons simuleren en een interessant optisch effect krijgen. Deze film heeft verschillende eigenschappen afhankelijk van het type:

Spiegel – gevonden in horeca, enerzijds transparant, aan de achterkant – gespiegeld.
Getint – beschermt tegen nieuwsgierige blikken, het wordt vaak gebruikt op de eerste of tweede verdieping van een flatgebouw.
Decoratief met een patroon – versiert de kamer van binnenuit.
Warmtereflecterend – houdt warmte vast in de kamer, helpt energie te besparen in het laagseizoen en warmte, reflecterend zonlicht.
Beschermend in verschillende tinten of transparant.

Hoe kun je het raam anders versieren?
Vouw de opening uit, maak hem krullend.
U kunt experimenteren met de vorm en dikte van het profiel. Vensters met een niet-standaard configuratie zijn redelijk beschikbaar – ovaal, rond, driehoekig, trapeziumvormig, gebogen. Gebogen profielen worden gemaakt door warm te buigen. De tot 130 ° C verhitte profielen krijgen de gewenste vorm. De grootte en vorm van het profieldeel bepaalt het zicht van het raam, de verlichting van de kamer. Met smalle kunststof ramen is de kamer lichter en ruimer.

Voorgesteld venster

Breng decoratief triplex aan.
Voor het ontwerp van panoramische beglazingen is het voordelig om een ​​triplex te gebruiken met een laag “spinnenweb”. Ramen met glasimitatie-tule transformeren niet alleen visueel, maar worden ook veiliger. Bij een botsing barst het glas zonder snijdende fragmenten te vormen.

Installeer LED-achtergrondverlichting.
Dit is een geweldige decoratie voor een kinderkamer. Het type beglazing is vooral effectief als u LED-verlichting plaatst op glazen eenheden die zijn versierd met glas-in-loodpatronen en worden onderworpen aan zandstralen.

Veel manieren om openingen te versieren kunnen worden gecombineerd om gewaagde ontwerpen te creëren.

Deuren en kozijnen kopen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/

Gerelateerde artikelen

De specialist voor vastgoed in Brasschaat

Zo zet je jouw ideale keuken op

Vertrouw op een vastgoedstylist voor kwalitatief werk