Webagogo
Image default
Mode en Kleding

Wat kan je doen tegen het verslijten van kinderschoenen?

Als ouder komt het vaak voor, je moet de schoenen van je kinderen vervangen. En nee dit komt niet altijd omdat ze niet meer passen, maar vaak omdat ze versleten zijn. Kinderen spelen veel en denken niet na wat dit met de schoenen kan doen. Zo gaan kinderen voetballen, rennen en in een speeltuintje spelen. Dit is allemaal leuk, maar je gaat dit als ouder wel in de portemonnee voelen. Steeds maar weer nieuwe schoenen halen. Wat kan je doen om het verslijten van kinderschoenen te verminderen?

Wanneer zijn kinderschoenen versleten?

Het is belangrijk om goed te weten wanneer de schoenen van je kind versleten zijn. Als je kind te lang doorloopt in versleten schoenen dan kan dit het groeiproces verstoren en kan dit voor andere gezondheidsproblemen zorgen. Je kunt op een paar manieren te weten komen of de schoenen van je kind niet meer goed zijn. Zo kan je een test doen op de neus van de schoen. Als je kind de schoen aan heeft en je ziet of voelt op de neus ongelijkheid in dikte, dan betekent dit dat de schoen niet stevig meer is. Een ander belangrijk punt is de zool. Je kan goed zien of de zool niet meer goed is. Als een zo versleten is dan is vaak de anti-slip verdwenen en kan je de zool makkelijk indrukken. Als laatste kun je het goed zien aan de hiel. Als je ziet dat de schoenen niet meer recht staan, maar gebogen naar links of rechts weet je dat de schoen niet meer voldoet.

Verslijten voorkomen

Je kan het verslijten van schoenen eigenlijk niet voorkomen. Of je moet er voor kiezen je kind thuis te laten en niet te laten buitenspelen. Wel kan je verslijting tegengaan in de behandeling na of voor het spelen. Heeft je kind bijvoorbeeld buiten gespeeld tijdens slecht weer. Zorg dan dat je de veters uit de schoenen haalt en de schoenen laat drogen doormiddel van een krant in de schoen. Dit zorgt ervoor dat het water de schoen minder beschadigd en de schoen beter is gelucht.

Geld besparen

Steeds nieuwe kinderschoenen kopen kan financieel zwaar zijn. Dat is dan ook de reden dat veel mensen er voor kiezen om goedkope kinderschoenen aan te schaffen of zelfs tweedehands schoenen. Het probleem hierbij is dat je ten eerste deze schoenen snel weer moet vervangen en daarbij kan dit ook slecht zijn voor de ontwikkeling van je kind. Geld besparen kan je eigenlijk doen door dure schoenen te kopen. De dure merken en naam schoenen worden hier niet mee bedoeld, maar kwalitatief dure schoenen. Dure schoenen kopen om geld te besparen klinkt raar, maar dit zorgt ervoor dat je minder snel nieuwe schoenen hoeft te kopen, dus op lange termijn kan dit goedkoper zijn. Ook kan je door goed te zoeken kinderschoenen in de uitverkoop krijgen. Zo kan je een goede kwalitatieve schoen voor net iets minder geld kopen. Als deze mogelijkheid er is, schroom dan niet om twee paar aan te schaffen.