Webagogo
Image default
Financieel

Een huis renoveren, wat komt daar op financieel vlak allemaal bij kijken?

Je eigen plekje, waar je kan doen en laten wat je zelf wilt. Hoe fijn klinkt dat? Maar wanneer je besloten hebt om een huis te gaan kopen moet je aan veel dingen denken. Van het bepalen van het budget tot aan de verhuizing zelf. Het is een belangrijke beslissing in je leven waar je goed over moet nadenken. Ook na het kopen van een huis moet je dit blijven doen. Bijvoorbeeld bij een renovatie.

Renoveren

Na het kopen van een huis moet er vaak nog veel gebeuren in een koophuis. Je wilt het huis natuurlijk aanpassen aan jouw wensen en behoeftes. Bij het kopen van een huis wordt er meestal rekening gehouden met de wensen en behoeftes, zodat het huis hier wel op afgestemd kan worden. Wil je een kelder onder de woning laten maken? Een serre aanbouwen? Of een nieuwe badkamer plaatsen? Het kan allemaal.

Lening voor renovatie

Een verbouwing kost echter veel geld. Je kunt kiezen om hiervoor een persoonlijke lening af te sluiten. Hoeveel geld je kan lenen om je huis te renoveren is afhankelijk van je inkomsten. Voordat je beslist hoeveel geld je gaat lenen is het aan te raden om een lening simulatie te maken. Dit kan bij een bank of leenkantoor, maar kan ook vaak online. Een online simulatie is een eenvoudige manier om erachter te komen hoeveel geld je per maand moet aflossen en hoe lang je doet over deze aflossing. Als je dit op voorhand doet kom je niet voor verrassingen te staan. Zo kan een lening een oplossing zijn voor het financieren van de verbouwing van je huis.

Niet iedereen heeft een handige Harry in huis om (een deel) van een huis te renoveren. Een lening kan dus een uitkomst zijn voor veel mensen bij het financieren van de renovatie van een woning. Maar mensen vergeten vaak dat er ook rente aan vastzit. LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/simulatie/