Webagogo
Image default
Sport

Het enorm spannende voetbalseizoen

Het Belgische voetbalseizoen van 2023 belooft een van de meest spannende en onvoorspelbare seizoenen in jaren te worden. De stand in de Jupiler Pro League is erg close. De competitie staat bekend om zijn verrassingen en onverwachte wendingen en dit jaar zal daar zeker geen uitzondering op zijn.

Verschillende topclubs hebben al stappen gezet om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen, door het aantrekken van nieuwe spelers en het versterken van hun selecties. Clubs zoals Club Brugge, Standard Luik en RSC Anderlecht hebben al flinke investeringen gedaan om zich te verzekeren van succes in het nieuwe seizoen.

 

Wint Club Brugge de titel? 

Club Brugge, de regerend kampioen, zal ongetwijfeld weer een serieuze titelkandidaat zijn. Na het behalen van hun 17e landstitel in het seizoen 2022, hebben ze hun selectie aangevuld met onder meer de ervaren Nederlandse aanvaller Memphis Depay en de veelbelovende Spaanse verdediger Oscar Mingueza. Dit zou de ploeg wel eens de extra kwaliteit kunnen geven om opnieuw de titel te winnen.

Standard Luik investeert in spelers

Standard Luik, dat in het afgelopen seizoen op de vijfde plaats eindigde, heeft ook geïnvesteerd in zijn selectie en heeft een aantal interessante nieuwkomers binnengehaald. Zo heeft de club onder meer de Belgische middenvelder Yari Verschaeren van Anderlecht aangetrokken, evenals de Senegalese verdediger Abdoulaye Diaby van Sporting Lissabon.

RSC Anderlecht opnieuw in de top?

RSC Anderlecht, de recordkampioen van België met 34 titels, zal ook zeker willen terugkeren naar de top van de ranglijst na een teleurstellend seizoen in 2021 en 2022. Desalniettemin twijfelt niemand eraan dat ze terugkomen.

Antwerpen op weg naar succes

Ook Antwerpen is een geduchte concurrent geworden. Onder Nederlands technisch bewind heeft het afgelopen jaar een aantal goede aankopen gedaan en doen ze vol op mee!

Wil je de uitslagen op de voet volgen? Kijk dan op Voetbalnieuws.be waar je live uitslagen kan volgen.