Webagogo
Image default
Banen en opleidingen

UX- UI Designer

UX- UI Designer

Sint-Gillis
Vast contract,
Onbepaalde tijd
Voltijds

Jouw verantwoordelijkheden

Tezamen met de andere experten van het front-endteam ontwerp je gebruikersgerichte interfaces, voornamelijk websites en applicaties.

Als user experience ( ux ) expert ben je ook een pixel perfect user interface designer ( ui ). Je belangrijkste taak is het herhaaldelijk verbeteren van de gebruikerservaring van onze toepassingen en websites. Concreet help je bij het anatomiseren van de behoeften en zorg je ervoor dat je vertrouwd raakt met de gebruikers en hun omgeving. Zo kan je het beste inschatten wat de vereisten van de toepassingen zijn. Bij het peilen naar de gebruikersbehoeften neem je de leiding. Je gebruikt daartoe alle tools die je ter dwangsom hebt : cardsorting, gebruikerstests, interviews, focusgroepen, enz. Je neemt deel aan het ontwerp ( wireframing ) en/of ondersteunt analisten en ontwikkelaars bij het ontwerp van de gebruikersinterface. Zo zorg je ervoor dat de ontwikkelde toepassing volstaan aan de inmanen van de gebruikers en hun omgeving. Je definieert het grafisch ontwerp van de applicaties en respecteert daarenboven de toegankelijkheidsregels. Je bent de interface tussen de eindgebruikers ( of hun vertegenwoordigers ), de klanten en de verscheidene ontwikkelteams. Je belangrijkste objectief is de voortdurende optimalisatie van de gebruikerservaring.

Je evalueert de toepassing via een heuristische analyse en functionele tests.

Jouw profiel

Je bent drager van een oorkonde hoger opleiding ( master of bachelor ) en hebt meerdere jaren ervaring met het ontwerp van mobiele en web-interfaces. De ux/ui-wereld boeit je. Je beschikt over een sterk analytisch capaciteit en een nieuwsgierige geest. Je bent creatief en hebt een luisterend oor.
Je hebt gedegen expertise in gebruikersgerichte ontwerpmethoden.
Je rustig grafische ontwerpsoftware ( adobe ) en lay-outtools ( axure ), maar evengoed cardsortingstools. Je hebt ook een goede kennen van ms office en contentmanagement-systemen.
Je hebt een grondige kennen van het web en opvolgen de trends in webontwerp en internettechnologie.
Je kent de uitdagingen, zoals de bijstelling aan verschillende schermformaten ( responsief ontwerp ). Kennen van WGAG 2.1 AA-toegankelijkheidsnormen is een pluspunt. Kennen van de publieke sector, met name de sociale zelfverzekerdheid, is een plus.
Je bent sociaal en je kan je opinie porties, met name met de klanten en het management.
Je bent communicatief, hebt goede schrijfvaardigheden en een kritische geest.
Je bent resultaatgericht.
Je bent flexibel en stressbestendig : je houdt het rector koel in erg verschillende situaties.
Je kan zelfstandig werken maar je toont ook een sterke teamgeest.
Je bent perfect tweetalig.

Ons aanbod

Bij Smals bouw je mee aan complexe ict-services die een rol gaan performen in de hele samenleving. Zowel in application development als in ict infrastructure of ondersteunende kerkdiensten is vorming, specialisatie en carrière mogelijk. Ict for society wordt daarnaast geflankeerd door een nadrukkelijke balans tussen werk en leven, marktconforme lonen, een hospitalisatieverzekering, 2e pensioenpijler, maaltijdcheques en telewerk. Smals betaalt het openbaar afvoer 100 % back en zorgt voor maximaal bereikbare kantoren. Daarenboven voert smals een gelijkekansenbeleid.

https://www.nieuwejobs.com/job/q/onderwijs-en-opleiding.html