Webagogo
Image default
Telefonie

Smartphone kiezen met iOS of Android?

Het is altijd lastig om een nieuwe smartphone uit te zoeken. En dan vooral de keuze uit een smartphone met iOS of met Android. iOS is het besturingssysteem van Apple en Android dat van Google. Wat de verschillen en overeenkomsten zijn, zullen we hieronder in het kort bespreken.

De interface van beide besturingssystemen zijn vrijwel gelijk. Met interface bedoelen we wat je te zien krijgt op het scherm. Beiden hebben een home screen waarop je jouw eigen favoriete apps aan toe kunt voegen en een lijst met alle apps.

Een verschil zit er wel in de connectiviteit. Daar waar Android smartphones met vrijwel alle apparaten verbonden kunnen worden, is dat met iOS smartphones niet het geval. Apple smartphones kun je alleen verbinden met door Apple goedgekeurde producten. Ook is het mogelijk om een sd-kaart in een Android telefoon te doen en niet bij een telefoon van Apple. Het voordeel van Apple is wel dat altijd alles prima werkt tussen Apple apparaten en goedgekeurde producten. Bij Android kan dit nog weleens slechter werken.

Tot slot de verschillen in applicaties. Beide besturingssystemen hebben hun eigen applicatiewinkel. Bij Apple is dat de App Store en bij Google de Play Store. Op de Play Store kan elke ontwikkelaar zijn product uploaden. Pas achteraf wordt door Google besloten of deze illegaal zijn of niet. Bij de App Store wordt elke applicatie door Apple van tevoren gekeurd, waardoor er minder producten beschikbaar zijn dan op de Play Store van Google.

Smartphone hoesje bestellen

Als je dan toch een gloednieuwe telefoon gaat halen, wil je deze zo lang mogelijk meegaat. Om deze te beschermen, kun je het beste een smartphone hoesje bestellen. Deze zorgt ervoor dat je telefoon beschermt blijft tegen deuken, barsten en krassen. Een smartphone hoesje hoeft niet duur te zijn. Voor nog geen 10 euro heb je al een hoesje van uitstekende kwaliteit.

https://www.telefoonhoesje.nl/