Webagogo
Image default
Telefonie

Waaruit bestaat een mobiele telefoon?

Iedereen is tegenwoordig wel in het bezit van een mobiele telefoon. Het zijn waardevolle apparaten die ons in staat stellen om altijd bereikbaar te zijn en waarmee we altijd online kunnen zijn. Wat veel mensen echter niet weten is dat er veel grondstoffen nodig zijn om een telefoon te produceren. Om een mobieltje te maken zijn er zeker 100 verschillende grondstoffen nodig. De meeste van deze grondstoffen komen uit derdewereldlanden.

Dit is dan ook een van de redenen waarom veel bedrijven geïnteresseerd zijn in oude telefoons. De kostbare grondstoffen die erin zitten zijn namelijk goud, zilver en platina. Om er echter veel profijt van te hebben zul je veel telefoons moeten hebben. Deze grondstoffen komen namelijk in hele kleine hoeveelheden voor. Toch zijn er ook grondstoffen te winnen die minder waard zijn, maar wel veel aanwezig zijn in telefoons. Dit zijn ijzer, nikker, aluminium, kwik en tantalium. Van welke grondstoffen mobiele telefoons in de toekomst gemaakt zullen worden, blijft alleen maar gissen.

Bescherm je mobiele telefoon

Nu je weet welke waardevolle grondstoffen er in je telefoon zitten, wil je deze zo goed mogelijk beschermen. Dit kun je makkelijk en goedkoop doen door telefoonhoesjes te kopen. Met telefoonhoesjes bescherm je jouw telefoon tegen krassen, vuilen, barsten en andere schade. Het zou namelijk zonde zijn als het scherm al na een keer vallen kapot gaat. Ook zijn er ontelbaar veel soorten, maten en kleuren telefoonhoesjes. Zo is er voor ieder wat wils en kun je het aan jou eigen persoonlijke voorkeur aanpassen.

https://www.telefoonhoesje.nl/