Webagogo
Image default
Auto's en Motoren

Auto verkopen? Lees hier een aantal tips

Misschien heb je in het verleden wel eens een auto verkocht. De kans is groot dat je toen een advertentie hebt geplaatst op internet, met een pakkende tekst erbij. Tegenwoordig pakken de meeste mensen het echter anders aan. Ze maken gebruik van specialistische sites, waardoor ze hun auto in een oogwenk kwijtraken. Wil jij anno 2018 een auto verkopen? Lees dan hier een aantal tips hoe je dat het makkelijkst kunt doen!

 

Feiten boven emotie

We leven in een wereld voor cijfers de dienst uitmaken. Het is daarom des te belangrijker dat je alle feiten met betrekking tot de auto netjes op papier hebt staan. Kopers laten zich minder leiden door emotie, bijvoorbeeld het rijcomfort van een auto, maar tonen steeds meer interesse in de technische aspecten. Dat is eigenlijk heel logisch; ze willen zeker weten dat hun investering de moeite waard is. Om een goede prijs te krijgen, is het daarom van groot belang dat je de administratie goed op orde hebt. Maak bijvoorbeeld een overzichtelijke lijst van de reparaties die aan de auto zijn uitgevoerd. Heb je bijvoorbeeld net de remmen vervangen, dan kan dat voor een kijker een reden zijn om de auto aan te schaffen. Anderzijds, wanneer er bijvoorbeeld een grote reparatie op het programma staat, kan een belangstellende toch besluiten om toch verder te kijken.

 

Maak goede foto’s

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om een goede foto te maken. Op de meeste smartphones zit een camera waarmee alles in hoge kwaliteit kan worden vastgelegd. Je komt er daarom niet meer mee weg om de auto onjuist te fotograferen. Vroeger kon je slechte belichting misschien nog wijten aan een slechte camera, tegenwoordig zal een koper denken dat je iets probeert achter te houden. Wanneer dat gevoel intreedt, wordt het heel lastig om een deal te sluiten. Kortom: wek geen achterdocht en zorg voor degelijke plaatjes. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de auto vanuit alle hoeken te fotograferen. Maak ook een foto van het motorblok en van de kofferbak. Zo geef je de koper direct de informatie waar hij of zij naar op zoek is. Zit er een kras op de lak, of een deuk in de bumper? Werk dit dan niet weg, maar speel direct open kaart.

 

Gelijk resultaat

Vind je dit allemaal iets te veel werk en geef je de verkoop liever uit handen? Dan heb je geluk! Tegenwoordig zijn er talloze bedrijven die je auto graag voor je willen verkopen. Sommige van hen kopen de auto voor onderdelen, anderen veilen de auto en verkopen hem aan de hoogste bieder. Vooral bedrijven in deze tweede categorie zijn de laatste jaren populair, omdat ze erg snel werken en vaak een uitstekende prijs kunnen bieden. Op een site als besteautobod.be word je auto binnen 24 uur geveild. Daarna ontvang je het hoogste bod en kun je beslissen of je dit accepteert. Gelijk resultaat dus! Hopelijk heb je in dit artikel wat tips gekregen om anno 2021 je auto snel te verkopen aan een opkoper.