Webagogo
Image default
Electronica en Computers

Een digibord kopen in 2018

Niet meer weg te denken uit de klaslokalen

De laatste tien jaar heeft het digibord een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Er zijn namelijk allerlei nieuwe innovaties bijgekomen voor de digibord zoals wij die kennen. Fusies, leerstijlen en richtingen hebben de trends van de markt gevolgd. Het grijze schoolbord dat vroeger aan de muren hing dat is volledig uit het plaatje verdwenen. Bij elke school hangt er nu een smartboard of digibord aan de muur. Wilt u nou ook een digibord kopen bij jfad?

Gebruik van touchscreen

De eerste generatie van de digitale schoolborden wordt in de volksmond ook wel de digibord genoemd. De volgende generatie van digitale borden is de touchscreen. De grootste verschillen zitten hier tussen de grootte van de borden en ieder het hebben van zijn eigen voor- en nadelen. Ook is het mogelijk om op deze touchscreen boren diverse technieken te combineren. De ontwikkelingen zijn nog niet stilgezet, innovatie gaat door en er blijven nieuwe technieken ontwikkeld worden voor alle soorten smartboarden. 

De nieuwste ontwikkelingen

Zoals eerder gesteld blijven de ontwikkelingen doorgaan. Een aantal voorbeelden daarvan zijn: infraroodtechnologie. Infraroodtechnologie wordt met een raster van lichtbundels onderbroken als je met een pen of vinger het bord aanraakt. Het is een probleemloos en zeer betrouwbaar systeem. De resolutie van het scherm: wat voor een televisiescherm van sprake is, is ook voor een smartboard. Hoe hoger de resolutie, des te beter is de beeldkwaliteit. Tegenwoordig zijn er zelfs schermen in de aankoop met een ultra HD scherm. De afmetingen van de borden: De smartboards worden tussen 55 en 84 inch (diameter) verkocht. Het standaardformaat is 65 inch voor een normale ruimte, en voor een kleinere ruimte 55 inch. 

Een smartbord kopen

Bent u nou ook geïnteresseerd in het kopen van een smartbord? Kijk dan op onze website jfad.nl en inventariseer voor de mogelijkheden. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen via het contactformulier!