Webagogo
Image default
Electronica en Computers

Hoe kies je voor een printer?

Een printer is voor iedereen wel handig om te hebben, je hebt een printer nodig voor het uitprinten van bijvoorbeeld tickets of een schoolopdracht. Op een kantoor is een printer ook aan te raden voor bijvoorbeeld werkovereenkomsten of stage overeenkomsten. Op school komt het weer van pas voor het uitprinten van toetsen of zodat de leerlingen er gebruik van kunnen maken. Wat het geval ook mag zijn in iedere omgeving is een printer hebben handig. Maar hoe kies je nou eigenlijk een printer? in dit artikel gaan we deze vraag beantwoorden en je helpen met het vinden van de juiste printer. 

Zakelijk printen

Ten eerste is het belangrijk om te weten of de printer voor zakelijk gebruik is of voor thuis. Dit kan namelijk veel invloed hebben op je keuze. Je wilt meestal dat een zakelijke printer snel en efficiënt is. Je wilt natuurlijk ook graag dat de kosten zo minimaal mogelijk blijven. Het beste kies je dan voor een laserprinter, deze printen sneller vergeleken met een inkjetprinter. Een laserprinter is ook voordeliger voor iemand die veel doet printen, aangezien je de toner niet zo vaak hoeft bij te vullen. Heb je een idee nodig voor een goede zakelijke printer? Kan je de HP Laserjet kopen.

Thuis printen

Ga je de printer alleen voor thuis gebruiken? Dan zit je niet te wachten op veel kosten en een grote machine. Je zou dan het beste kunnen gaan voor een inkjetprinter. De aanschafprijs voor een inkjetprinter is minder dan voor een laserprinter. Als je niet veel print dan zijn de kosten van de inkt ook minder dan die van de toner voor een laserprinter. De afdrukresolutie van een inkjetprinter is ook veel hoger dan die van een laserprinter dus een inkjetprinter is ook ideaal voor het afdrukken van afbeeldingen.

Wifi of bedraad

Buiten dat je verschillende keuzes hebt uit de soorten printers heb je ook nog keuze uit hoe de printer is verbonden. Je kan printen via wifi, hiervoor heb je alleen een printer en een router nodig. Ja kan daarna vanuit elke plek van je huis afdrukken. Je kan er ook voor kiezen om de printer aan te sluiten met een ethernetkabel op je router. Dit is mogelijk met een bedrade netwerk printer.