Webagogo
Image default
Auto's en Motoren

KESSY wordt slimmer en veiliger

Thuis zit je met al je apparaten op draadloos internet. De wifi-hotspot in de meterkast maakt dit mogelijk. Nieuwe ŠKODA’s zijn ook leverbaar met zo’n kastje. Daarmee surf, stream, en snapchat je in de auto net als thuis op de bank.

Wat is dit nu? Je bezoekt de ŠKODA-website om te lezen over auto’s, gaat het plotseling over draadloos internet. Ditmaal overlappen de onderwerpen elkaar. Wees gerust: wij schrijven ook liever over auto’s en beloven de internetpraat simpel te houden.

Pak je telefoon erbij en kijk eens boven in het scherm. Thuis zit je op wifi (het waaiericoontje) en buitenshuis schakelt de telefoon over op mobiel internet (aangeduid als 4G, 5G of LTE). Mobiel internet gebruikt de simkaart van je telefoon. De meeste laptops, tablets en spelcomputers hebben geen simkaart en zijn dus aangewezen op wifi-netwerken. Daarom is het superhandig om in een ŠKODA met een eigen wifi-netwerk te rijden.

Je hebt nodig: een internetsignaal en een wifi-hotspot.

Wat heb je nodig voor een wifi-netwerk? Twee dingen: een internetsignaal en een wifi-hotspot. In huis is dat simpel: het internetsignaal komt binnen via een draadje en de wifi-hotspot in de meterkast zendt een draadloos netwerk uit waarmee elk apparaat een verbinding kan maken. In de auto is het idee hetzelfde, maar de uitwerking iets anders. Het internetsignaal komt binnen via de simkaart van de auto, net als bij je telefoon. Waarna de wifi-hotspot het ‘verdeelt’.

Als je onderweg deze spectaculaire video van de FABIA Rally2 wilt bekijken, moet jouw ŠKODA dus over twee dingen beschikken: een simkaart én een wifi-hotspot.

Wifi-hotspot: met 8 apparaten op internet

Bij ŠKODA’s met een ingebouwde simkaart (eSIM) kun je via het Amundsen- of Columbus-navigatiesysteem een datapakket aanschaffen. Het pakket geeft je een internetsignaal in Nederland en in 32 andere Europese landen. Het signaal kan met maximaal acht apparaten gedeeld worden. 

KESSY

‘Keyless Entry, Start & exit SYstem’. Toegegeven, we smokkelen een beetje met de ‘Y’, maar daarmee rolt de naam zo van je tong: KESSY.

Met KESSY kun je drie dingen: je ŠKODA ontgrendelen, starten en weer op slot doen. En dat zonder de autosleutel tevoorschijn te halen. Het systeem wordt actief zodra de autosleutel in de buurt van de auto komt en de KESSY-module in de auto een digitale handdruk geeft. Als je de handgreep van het voorportier aanraakt, gaat auto van het slot. Om de motor te starten, druk je op de start-stopknop.

Hoe werkt KESSY?

KESSY heeft zijn eigen regeleenheid. Die zit onder het dashboard, in het gebied boven het rempedaal. Hij ontvangt het signaal van de autosleutel: een radiosignaal op de golflengte van 434 MHz, een gratis bandbreedte die veel automerken gebruiken. De regeleenheid ontvangt het signaal, controleert of alles in orde is en geeft groen licht. Hij ontgrendelt de auto zodra je de handgreep van het voorportier vastpakt – daarin zit een aanraaksensor. 

KESSY wordt slimmer en veiliger

KESSY wordt steeds slimmer en veiliger. Zo heeft het systeem nu ook sensoren op de handgrepen van de achterportieren, zodat je met de sleutel op zak elke deur van de auto kunt openen.

Om te voorkomen dat autodieven het signaal van de autosleutel onderscheppen en het KESSY-systeem ‘foppen’, gaf ŠKODA de sleutel een bewegingssensor. Als hij een paar minuten stil aan een haakje naast de voordeur hangt, of in een bakje ligt, wordt het radiosignaal automatisch uitgeschakeld. Zodra je de sleutel verplaatst, wordt het signaal weer geactiveerd.

Private Lease

Private Lease is een abonnementsvorm met een vast maandtarief, all-in. Hiermee rijdt u, zonder omkijken, in een gloednieuwe auto. En mocht u dan onverhoopt toch pech krijgen, dan kunt u rekenen op pechhulp.

De kosten voor brandstof, parkeren, wassen van het voertuig, bekeuringen en tolgelden komen voor eigen rekening. Er zijn een aantal aanvullende diensten die niet standaard bij de prijs zijn inbegrepen, maar die wel aangeschaft kunnen worden. Bijvoorbeeld winterbanden. Indien gewenst, dan zijn deze op te nemen in de leaseovereenkomst. Via Private Lease rijdt u veilig, verantwoord en vertrouwd in een nieuwe auto. Met eerlijke voorwaarden en een bescherming tegen te hoge financiële lasten.

Opkomende merken om te leasen:

De Leasemaatschappij koopt de auto en hij blijft hun bezit. Jij houdt je spaargeld dus lekker voor jezelf en hoeft je niet druk te maken over het verkopen of inruilen van je auto. Aan het eind van de overeenkomst lever je de auto weer in en kies je weer een nieuwe.

U bepaalt zelf de looptijd en het aantal kilometers per jaar. Bovendien zitten vrijwel alle autokosten inbegrepen bij het maandbedrag. Kiest u voor Private Lease dan, gaat u geheel zorgeloos rijden in de auto van uw dromen. Iedereen met een in Nederland geldig rijbewijs en toestemming van de contractant mag in de auto rijden.

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Private lease-auto’s vergelijken biedt dan uitkomst. Filter in een private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. 

De kosten van private lease zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals het type auto en de leaseperiode. Kies je voor private lease van een elektrische auto, dan zijn de maandelijkse kosten meestal hoger dan hetzelfde model auto dat op brandstof rijdt. Ook tussen het private leasen van een automaat en een handgeschakelde auto zitten verschillen in prijs. Als je een private lease-aanbieding kiest, bespaar je ook weer wat geld door de korting die je krijgt.