Webagogo
Image default
Verbouwen

Wat houdt een badkamer renovatie in?

Ben je aan het nadenken over een badkamer renovatie? Fantastisch, maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Een badkamer renovatie is een containerbegrip, maar wat valt er allemaal onder? Wel, dat is heel breed en daar vertellen we je graag wat meer over.

Van totaalrenovatie tot kleine ingreep

Hebben we het over een badkamer renovatie, dan kunnen de verwachtingen sterk uiteenlopen. De ene begrijpt onder de term een totaalrenovatie van de badkamer van a tot z, terwijl iemand anders ook het vervangen van het bad door een inloopdouche als renovatie van de badkamer omschrijft. Beide zijn in principe correct, het is maar hoe je het interpreteert. In de meeste gevallen wordt met de term “badkamer renovatie” het compleet renoveren van de badkamer bedoeld.

Wat is een complete badkamer renovatie?

In het merendeel van de gevallen moet eerste de oude badkamer gesloopt worden, tenzij je met een nieuwbouw zit. Verder worden ook vaak de leidingen aangepast of vernieuwd. Oude leidingen kunnen voor problemen zorgen en het zou zonde zijn deze problemen niet te voorkomen door gelijk ook de leidingen na te kijken en indien nodig te vervangen. Bij een badkamer renovatie horen ook nieuwe meubels, radiatoren, verlichting en het sanitair. Deze kunnen meestal gekozen worden bij het bedrijf dat de badkamer renovatie uitvoert of zelf aangekocht worden bij een leverancier. Vervolgens wordt alles netjes gemonteerd en afgewerkt. Ook betegelen, vloeren en schilderen komen bij een badkamerrenovatie aan bod. Je kunt dit in handen laten van één bedrijf, maar je kunt ook beroep doen op meerdere partijen en/of zelf de handen uit de mouwen steken.

Een badkamer renovatie volledig uitbesteden

Wil je je badkamer renovatie volledig uitbesteden, dan zijn er heel wat spelers die dit met plezier van je overnemen en coördineren. Afhankelijk van de oppervlakte van je badkamer en de wensen die je hebt kan een badkamer meestal op 10 werkdagen wel gerenoveerd worden. De meeste specialisten werken met een vast stappenplan en begeleiden je van a tot z. Zo hoef jij geen seconde van je badkamerrenovatie wakker te liggen. Tijdens de badkamerrenovatie zal je wel wat hinder ondervinden en je badkamer niet kunnen gebruiken. Hier houd je maar beter rekening mee. Sommige specialisten bieden je zelfs een tijdelijke oplossing in de tuin aan om deze periode te overbruggen.

Een kleine badkamer renovatie

Geen nood aan of budget voor een totaalrenovatie maar wil je één ding aanpakken of alles stukje per stukje? Ook daar zijn heel wat badkamerspecialisten voor te vinden. Zo kun je alsnog je badkamer gefaseerd renoveren wat het vaak budgettair behapbaar maakt.

Welke aanpak je ook prefereert, het valt allemaal onder de noemer badkamer renovatie. Bespreek de mogelijkheden zeker met je badkamerspecialist en maak duidelijke afspraken. Zo weten beide partijen waaraan en waaraf. Er zijn specialisten in verschillende prijscategorieën en we raden je aan zeker ook enkele referentieprojecten te bekijken.

https://www.camee.be/nl/totaalrenovatie/badkamer/badkamerrenovatie/