Webagogo
Image default
Eten en drinken

Gouden tip voor de beste barbecue

Ik ga jullie een goude tip geven om deze zomer de beste barbecue voor te bereiden en ik kan het in één woord samenvatten:

Wetstenen

Eigenlijk zou je nu met behulp van Google of Youtube zelf al uit kunnen vinden wat ik hiermee bedoel, maar ik ben er tegenwoordig helemaal gek van, dus ga ik jullie het zelf uitleggen.

Met wetstenen bedoel ik die platte stenen ter grote van een baksteen waarmee je jouw messen vlijmscherp kan maken. Wat heeft dit met barbecuen te maken? Nou, vlijmscherpe messen zorgen voor hele nette snedes.

Als jouw vlees of groente goed gesneden is, dan oogt het niet alleen beter voor je gasten, maar dan zal het ook veel mooier gaar worden op je nieuwe Weber.

Gelukkig hoef je je niet langer druk te maken over een goede Nederlandse uitleg waarin staat hoe je jouw messen moet slijpen. Hieronder heb ik namelijk een hele mooie infograph van Slijpuniversiteit (als deze niet goed zichtbaar is staat die ook onderaan deze pagina).

Je mes scherper maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Volg tien minuten (in het begin misschien iets langer) deze instructies en je zal klaar zijn voor de beste barbecue in tijden.

Voor beginners kan ik het beste een goedkope combinatiesteen om je messen te slijpen aanraden. Deze slijpstenen hebben het voordeel dat ze twee verschillende grofheden hebben om je messen mee te slijpen. Hierdoor kan je snel je mes scherper maken en daarna ook nog mooi afwerken.

 

 

https://www.barbecue.nl