Webagogo
Image default
Electronica en Computers

Wat is Power BI Desktop?

Power Bi Desktop is de gratis applicatie die vooraf gaat aan Power Business Intelligence zoals hier beschreven op de website van TailorIT. Deze applicatie is gemakkelijk te installeren op je computer en hiermee kun je gegevens verbinden en visualiseren. De gegevens die hiervoor gebruikt kunnen worden kunnen uit veel verschillende bronnen komen, maar een van de meeste gebruikte bronnen hiervoor is Microsoft Excel.

Visuals

Wanneer je deze ‘visuals’ gemaakt hebt kan je hiervan verzamelingen en groeperingen maken die vereen volgens gedeeld kunnen worden met personen en groepen in je organisatie via een online based cloud service. Het gros van de mensen die gebruik maken van business intelligence voor hun projecten gebruiken Power BI Desktop om de rapporten te maken en hierna de power bi-service om deze rapporten weer te delen.

Meest voorkomende taken van power BI Desktop

De meest voorkomende taken waarvoor Desktop gebruikt wordt zijn het verbinden van opgehaalde gegevens, deze gegevens daarna groepen en transformeren tot een mooie grafiek of een ander model dat duidelijk aangeeft wat e veranderingen of bevindingen zijn. Visuals maken zoals een diagram of een grafiek en op een zo overzichtelijke wijze kunnen weergeven. Het maken van rapporten van deze visuals zodat het ook in combinatie met tekst duidelijk wordt wat de bevindingen zijn. Als laatste stap worden deze visuals, rapporten of gegevens vaak gedeeld met de online-services. Hierbij maakt u zelf onderscheid tussen de personen met wie u het deelt en wie welke autoriteit heeft over een project.

Het concept van Business-intelligence is natuurlijk vrij innovatief en de meeste mensen hebben geen tot weinig ervaring met zulke projecten. Door deze redenen worden er vaak cursussen zoals die van tailorit aangeboden die je in een paar dagen opleiden tot een Power BI specialist.